BOCZEK ZŁOTNICKI SUROWY B/K (ok. 1 kg)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 1 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Wieprzowina złotnicka to najwyższej jakości mięso z polskiej świni razy złotnickiej. Od 2006 znajduje się ona w krajowej Liście Produktów Tradycyjnych. Świnie złotnickie hodowane są w małych, przyzagrodowych gospodarstwach. Rosną w swoim naturalnym, wolnym tempie, dzięki czemu ich mięso ma odpowiednią dojrzałość, lepszą jakość i smak niż mięso pozyskane z ras przemysłowych, intensywnie rosnących. Wieprzowina złotnicka ma jasną barwę i marmurkowate mięso, które wynika ze sporej zawartości tłuszczu śródtkankowego. Sprawia to, że jest doskonałym surowcem do sporządzania wyrobów najwyższej jakości.
Boczek złotnicki surowy, bez kości, doskonale nadaje się do szpikowania, pieczenia, lub owijania innych gatunków mięs, ale także warzyw (np. na czas pieczenia, czy grillowania).