KAWIOR OSCIETRA CAVIAR **** (125 g)

Najbliższa możliwa dostawa:

Cena: 839,00 zł 839.00
ilość - + szt.
Zyskujesz 80 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 6122

Opis

Kawior Oscietra Caviar z jesiotra rosyjskiego **** z polskich hodowli Antonius Caviar. Świeży, niepasteryzowany kawior o wyjątkowym smaku z lekką nutą orzecha i niepowtarzalnym aromacie. Doceniany przez smakoszów na całym świecie, kawior Oscietra Caviar jest drugim najdroższym kawiorem na świecie, zaraz po kawiorze z bieługi. Koraliki w kolorze oliwki, szarości i brązu, o średnicy 2,7-2,9 mm. Przygotowywany tradycyjną metodą „Malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.

  • Jak podawać kawior? By zachował swoje unikalne walory smakowe, kawior należy podawać dobrze schłodzony. Nasz tip: pojemniczek włóżcie do miseczki wypełnionej lodem. Wcześniej przechowujcie go koniecznie w lodówce, nie w zamrażarce.
  • Jak nakładać kawior? Do nakładania kawioru nie używa się zwykłych sztućców – metal może wpływać na smak produktu i nadawać mu metaliczny posmak. W zamian wybierzcie specjalne malutkie łyżeczki z szylkretu lub masy perłowej, takie jak na zdjęciu.
  • Jak jeść kawior? Tradycja degustowania kawioru zakłada dość nietypowy sposób podania. Łyżeczkę ikry nakłada się bowiem na dłoń, a dokładnie między kciuk, a palec wskazujący. Stąd należy wziąć go prosto do ust, by poczuć aksamitną strukturę i wyjątkowy smak.
  • Z czym najlepiej podawać kawior? Tradycyjnie serwuje się go z blinami i czystą wódką, ale świetnie smakować będzie również na kawałku ciemnego chleba, lub z ziemniakiem gotowanym w łupinie oraz kwaśną śmietaną. W wersji luksusowej podajcie go na kawałku wołowiny wagyu i popijcie szampanem. Takiej uczty nie zapomnicie na długo!

Dane techniczne

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl