SCHAB WIEPRZOWY DOJRZEWAJĄCY 50g
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
SKŁADNIKI: schab wieprzowy b/k, peklosól (99,6% sól kamienna i 0,04% azotyn sodu),sól, glukoza spożywcza, kultury starterowe bakterii.
OPIS: Produkt surowy, dojrzewający, wędzony. Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej. Bez fosforanów, bez laktozy, bez glutenu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 737 kJ/175 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 34,6 g
Sól: 2,8 g
UWAGA: Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.