PODGARDLE ZŁOTNICKIE SUROWE (OK. 1 KG)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 1 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Wieprzowina złotnicka to najwyższej jakości mięso z polskiej świni rasy złotnickiej. Od 2006 znajduje się ona na krajowej Liście Produktów Tradycyjnych. Świnie złotnickie hodowane są w małych przyzagrodowych gospodarstwach. Rosną w naturalnym, wolnym tempie, dzięki czemu ich mięso ma odpowiednią dojrzałość oraz lepszą jakość i smak, niż mięso pozyskane z intensywnie rosnących ras przemysłowych. Wieprzowina złotnicka ma jasną barwę i marmurkowate mięso, które wynika ze sporej zawartości tłuszczu śródtkankowego. Sprawia to, że jest doskonałym składnikiem do sporządzania dań najwyższej jakości.
Podgardle złotnickie to produkt idealny na smalec, skwarki, lub jako dodatek do pasztetów.