POLĘDWICA WOŁOWA (BLACK ANGUS) (ok. 2 kg)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 2 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Doskonały rarytas wszystkich mięsożerców. Najlepsza wołowina z polskiej hodowli krów Black Angus, jednej z najlepszych mięsnych ras. Mięso tej rasy wyróżnia się kruchością, soczystością, delikatną strukturą i intensywnym smakiem.
Polędwica wołowa, inaczej filet mignon. Niezwykle delikatne mięso, które po prawidłowym przyrządzeniu dosłownie rozpływa się w ustach. Polędwica wołowa idealnie nadaje się do pieczenia w całości jako beef wellington, na tatara, czy carpaccio. Przyrządzicie z niej również genialne steki.
Jak przyrządzić stek z polędwicy? Steki najlepiej smakują smażone w wysokiej temperaturze. Od Twoich preferencji zależy długość ich przyrządzania. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i orzeźwiającą sałatką. Pamiętaj, że po usmażeniu, stek powinien kilka minut "odpocząć". Dopiero wtedy podaj go i pokrój.