ROZBRATEL B/K (BLACK ANGUS) (ok. 1 kg)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 1 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Doskonały rarytas wszystkich mięsożerców. Najlepsza, sezonowana na sucho wołowina z polskiej hodowli krów Black Angus, jednej z najlepszych mięsnych ras. Mięso tej rasy wyróżnia się kruchością, soczystością, delikatną strukturą i intensywnym smakiem.
Rozbratel bez kości sezonowany na sucho, w kontrolowanej wilgotności i stałej temperaturze, przez 30 dni. To bardzo smaczne mięso ze znacznymi przerostami oraz okrywową warstwą tłuszczu. Rozbratel bez kości polecamy szczególnie na steki, pieczeń, gulasz, czy rumsztyk.
Jak przyrządzić rozbratel? Steki z tego kawałka mięsa najlepiej smakują smażone w wysokiej temperaturze. Od Twoich preferencji zależy długość ich przyrządzania. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i orzeźwiającą sałatką lub grillowanymi grzybami i warzywami. Pamiętaj, że po usmażeniu, stek powinien kilka minut "odpocząć". Dopiero wtedy podaj go i pokrój.