STEK BAVETTE SEZONOWANY (BLACK ANGUS) (ok. 0,3 kg)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 0,3 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Doskonały rarytas wszystkich mięsożerców. Najlepsza, sezonowana na sucho wołowina z polskiej hodowli krów Black Angus, jednej z najlepszych mięsnych ras. Mięso tej rasy wyróżnia się kruchością, soczystością, delikatną strukturą i intensywnym smakiem.
Stek Bavette sezonowany na sucho, w kontrolowanej wilgotności i stałej temperaturze, przez 30 dni. Wycinany z łaty, jest trochę mniej szlachetną częścią, charakteryzującą się długimi włóknami - dlatego Bavette ciąć trzeba w poprzek włókna.
Jak przyrządzić stek Bavette? Steki najlepiej smakują smażone w wysokiej temperaturze, szczególnie na grillu. Od Twoich preferencji zależy długość ich przyrządzania, ale uważaj, by nie smażyć ich zbyt długo - łatwo robią się twarde. Gotowe steki Bavette podawaj z pieczonymi ziemniakami i orzeźwiającą sałatką. Pamiętaj, że po usmażeniu, stek powinien kilka minut "odpocząć". Dopiero wtedy podaj go i pokrój.