Polski kawior z jesiotra firmy Antonius Cavior. Firma hoduje swoje ryby na Warmii, na chronionych terenach z krystalicznie czystą wodą. Jeśli zaczynacie przygodę z kawiorem, to warto właśnie od tego. 2 warianty kawioru Antonius, Oscietra i Siberian, znajdziecie w naszych lodówkach.
Kawior z jesiotra w sklepie online
Aby wyprodukować kawior, samica jesiotra musi być w pełni dojrzała. By zachował swoje unikalne walory smakowe, kawior należy podawać dobrze schłodzony. Nasz tip: pojemniczek włóżcie do miseczki wypełnionej lodem. Wcześniej przechowujcie go koniecznie w lodówce, nie w zamrażarce. Jak nakładać kawior z jesiotra? Do nakładania kawioru nie używa się zwykłych sztućców – metal może wpływać na smak produktu i nadawać mu metaliczny posmak. W zamian wybierzcie specjalne malutkie łyżeczki z szylkretu lub masy perłowej.
Kawior z jesiotra - jak jeść?
Jak jeść kawior z jesiotra? Tradycja degustowania kawioru zakłada dość nietypowy sposób podania. Łyżeczkę ikry nakłada się bowiem na dłoń, a dokładnie między kciuk, a palec wskazujący. Stąd należy wziąć go prosto do ust, by poczuć aksamitną strukturę i wyjątkowy smak. Z czym najlepiej podawać kawior? Tradycyjnie serwuje się go z blinami i czystą wódką, ale świetnie smakować będzie również na kawałku ciemnego chleba, lub z ziemniakiem gotowanym w łupinie oraz kwaśną śmietaną. W wersji luksusowej podajcie go na kawałku wołowiny wagyu i popijcie szampanem.
Internetowe Delikatesy Ekologiczne Spiżarnia Rydzyńska, można by określić jako sklep internetowy ze zdrową żywnością, jednak my wolimy sformułowanie: sklep internetowy z ekologiczną żywnością, sklep internetowy z żywnością BIO lub sklep internetowy z prawdziwą żywnością. Możesz zrobić tu zakupy spożywcze online, ponieważ działamy jako internetowy sklep ekologiczny z dowozem, czyli sklep BIO z dowozem.