KLUSKI NA PARZE (5 SZT.) - BACÓWKA
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
Kluski z ciasta drożdżowego znane też jako pampuchy, buchty czy parowce są znanym przysmakiem w tradycyjnej polskiej kuchni, uwielbianym przez całe rodziny. Uwielbiamy je na słodko z sosem owocowym i śmietaną, lub na słono - z gulaszem na bazie jagnięciny albo wołowiny.
Wyrób garmażeryjny, parzony.
Składniki: mąka pszenna, mleko, jaja świeże, masło (z mleka), drożdże, cukier, sól.
Wartości odżywcze: Wartość energetyczna 1040 kJ/ 250 kcal; Tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g; Węglowodany 45 g, w tym cukry 5,5 g; Białko 8,5 g; Sól 0,85 g.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze 2-6°C.