WOŁOWINA BRESAOLA PLASTRY BEZGLUTENOWA BIO 70 g - PRIMAVERA
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
SKŁADNIKI
mięso wołowe*, sól morska, czerwone wino*, cukier trzcinowy*, przyprawy*, substancja konserwująca: azotyn sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bresaola to typowa dla Lombardii wołowa wędlina dojrzewająca, o delikatnym smaku i niskiej zawartości tłuszczu. Wyjątkowa miękka i soczysta, mimo długiego czasu leżakowania w solance, z czasem lekko twardnieje i zmienia kolor na ciemnoczerwony. W trakcie dojrzewania nacierana ziołami oraz winem. Bresaola to świetna propozycja na carpaccio - pysznie smakuje z dodatkiem rukoli, skropiona cytryną i oliwą z oliwek oraz posypana płatkami Parmigiano Reggiano. Najchętniej parujemy ją z wytrawnym czerwonym winem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 634 kJ/150 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: < 0,1 g
w tym cukry: < 0,1 g
Białko: 32,6 g
Sól: 3,73 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni C.