KIEŁBASA NA OGIEŃ (4 szt., ok. 0,5 kg)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 0,5 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Kiełbasa na ogień, średnio rozdrobniona, wędzona. Robiona ręcznie według tradycyjnych receptur.
Kiełbasa na ogień powstaje ze świnki złotnickiej w zakładach Nowicki Naturalnie. Jest to prawdziwie tradycyjny wyrób, soczysty dzięki dodatkowi boczku. Pełna aromatycznych przypraw. Rewelacyjna na ciepło - z grilla, na ognisko, czy z wody lub patelni. Na obowiązkowej liście zakupów podczas wakacyjnych wypadów na grilla!
Wyroby z wieprzowiny złotnickiej, pochodzące od Jacka Nowickiego wytwarzane są naturalnie. Nie zawierają ulepszaczy, barwników, aromatów, sztucznych białek, czy substancji, które poprawiają wiązanie wody. Konserwantem wyrobów jest sól, lub peklosól. Świnia złotnicka to jedyny gatunek świń w Polsce, który utrzymano w czystości rasy. Przekłada się to na wyjątkowy smak i aromat. Hodowane przyzagrodowo rosną własnym tempem i poruszają się bez skrępowania, dzięki czemu mięso ma specyficzną strukturę oraz układ tłuszczu śródtkankowego.
Jacka Nowickiego znamy osobiście i wielokrotnie odwiedzaliśmy jego zakład. Sami często jemy jego produkty i polecamy je każdemu, kto lubuje się w tradycyjnych wędlinach.
Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca (99,6% soli kamiennej i 0,04 azotyn sodu), woda, jelito naturalne
Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.