WĄTROBIANKA WĘDZONA (ok. 0,4 kg)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 0,4 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Wątrobianka, czy inaczej leberka to wspomnienie prawdziwego, wiejskiego świniobicia. Wędzona w tradycyjnej wędzarni, dymem z drewna olchowego. Wątrobiany smak zyskuje dzięki temu ciekawy, delikatny aromat. Najlepiej smakuje z pajdą prawdziwego, wiejskiego chleba.
Wyroby z wieprzowiny złotnickiej, pochodzące od Jacka Nowickiego wytwarzane są naturalnie. Nie zawierają ulepszaczy, barwników, aromatów, sztucznych białek, czy substancji, które poprawiają wiązanie wody. Konserwantem wyrobów jest sól, lub peklosól. Świnia złotnicka to jedyny gatunek świń w Polsce, który utrzymano w czystości rasy. Przekłada się to na wyjątkowy smak i aromat. Hodowane przyzagrodowo rosną własnym tempem i poruszają się bez skrępowania, dzięki czemu mięso ma specyficzną strukturę oraz układ tłuszczu śródtkankowego.
Jacka Nowickiego znamy osobiście i wielokrotnie odwiedzaliśmy jego zakład. Sami często jemy jego produkty i polecamy je każdemu, kto lubuje się w tradycyjnych wędlinach.
Skład: mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, wątroba wieprzowa, sól, woda, przyprawy naturalne, jelito wołowe