STEK T-BONE SEZONOWANY (BLACK ANGUS) (ok. 0,7 kg)
Najbliższa możliwa dostawa:
Opis
CENA DOTYCZY 0,7 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Doskonały rarytas wszystkich mięsożerców. Najlepsza, sezonowana na sucho wołowina z polskiej hodowli krów Black Angus, jednej z najlepszych mięsnych ras. Mięso tej rasy wyróżnia się kruchością, soczystością, delikatną strukturą i intensywnym smakiem.
Stek T-Bone to połączenie dwóch rodzajów mięsa: rostbefu i polędwicy, przedzielonych charakterystyczną kością w kształcie litery T. Stek sezonowany na sucho, w kontrolowanej wilgotności i stałej temperaturze, przez 30 dni. Soczyste i zwarte marmurkowe mięso dla którego sezonowanie nie jest opcją, a koniecznością. Tylko to zapewni równomierne upieczenie się steku, choć najlepiej sprawdzi się on w opcji rare lub medium-rare.
Jak przyrządzić T-Bone? Steki najlepiej smakują smażone w wysokiej temperaturze. Od Twoich preferencji zależy długość ich przyrządzania. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i orzeźwiającą sałatką. Pamiętaj, że po usmażeniu, stek powinien kilka minut "odpocząć". Dopiero wtedy podaj go i pokrój.